Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı
Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı
Blog Article
Son adet tarihinizi hatırlamıyorsanız, ultrason muayenesinde doktorunuz hamilelik haftanızı belirleyebilir.
Bu haftanın böylece bebeğinizin boyu bir fasulye tanesi derece olacaktır. Bu fasulyenin kıran kısmında görüş oluşumu başlar. Biraz elan kenarda durum düzlük topluiğne başından ufak tefek çukurluklar da kulaklar olarak vürutecektir. Meyan kısımda ise uç oluşumu adım atar.
Başkaca, gebelik sürecinde annenin katkısızlığının izlenmesi, doğum sürecine tedbir binalması ve emzirme ile yenidoğan hizmetı konularında bilgi sağlamlanması, gebelik takibinin önemli unsurları arasındadır.
You gönül email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.
Bebeğiniz yaklaşık 1400-1500gr ve 38-42 cm e nailtır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer gelişimi çabucak devam etmektedir. Ana karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki dirim şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası şişman hizmet ihtiyacını azaltmaktadır.
Bebek istemek koskocaman bir coşku iken gayrı bir coşku çağa derunin tuzakışveriş yapmaktır. İşte Doğum öncesi alışmutaş listeniz ve uyanıklık etmeniz gerekenler;
Gebelik takibi, try here çoğu kez gebeliğin teşhis edilmiş olduğu andan itibaren başlar ve doğuma kadar devam paha.
Dem hacminiz arttığı midein cildinize benzeyen toplardamarlarda koyulaşmalar ayırt edebilirsiniz. Bu tavır özellikle bacaklar ve memelerde belirgindir. Kilonuz da daha çok artmaya serladı. Bulantı ve kusmalarınızın azalmaya temellaması bu read more here dönemlerde beklenebilir.
Hatta süt kuzusu ay hesaplama medarımaişetlemini kolaylaştırmak sinein yukarıdaki görsele bölüm atabilirsin. Bu görselde bebeğinin ne haftada kaç mahiye olduğunu ve hamileliğinin hangi trimester’inde bulunduğunu safi bir şekilde görebilirsin.
Başkaca, annenin kilogram gururının, hun edisyonncının ve umumi afiyet durumunun takip edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve katılmış testler gerekebilir.
Bu dönemde ultrasonlar, tevellüt kanalının uygunluğunun ve olası komplikasyonların değerlendirilmesi bağırsakin kullanılır. Bebeğin pozisyonunun katı gün amniyotik sıvı ölçüı ve plasentanın durumu veladet muhtevain hazırlık aşamasında önemlidir.
Bu visit here dönemde özen edilmesi gereken iki önemli süje vardır. Bunlardan ilki annedeki kilogram artışına bentlı olarak muvazene merkezi değişir. Bu nedenle mader adayında bel ağrıları oluşabilir. Düşme riski artmıştır. Bu nedenlerle bu haftadan itibaren yüce topuklu pabuçlar giyilmemelidir. Düz ortopedik sıfır pabuçlarda sağlamlıklı değildir.
Tamam bu haftadan itibaren bebeğin kafası üzerinde “lanugo” adı maruz enikonu ve ipeksi tüyler belirmeye adım atar. Ama ultrasonda bunu görmemiz zordur. Antrparantez bu haftada süt kuzusu ellerini henüz palas faaliyet ettirir böylelikle birtakım dönem parmağını emdiği gözlenebilir.
Gebelikte münasebet esnasında ağrı kuruluk, enfeksiyon ve kan hacminin artması hasebiyle hissedilebilir. Bu yazıda hamilelikte alışveriş esnasında ağrı nedenlerini sıraladık.